GM – Dietetika
PRESTAKUNTZA PLANA (2000 ordu, 2 ikasturte)
Asteko | 1. mailako moduluak: |
3h | Dietetikako kabineteko lan-arloa antolatzea eta kudeatzea. |
10h | Elikadura orekatua. |
6h | Elikadura-kontrola. |
10h | Dietetikari aplikatutako fisiopatologia. |
2h | Laneko prestakuntza eta orientabidea. |
Asteko | 2. mailako moduluak (otsailera arte) |
11h | Dietoterapia. |
8h | Mikrobiologia eta elikadura-higienea. |
7h | Osasun-hezkuntza eta osasunaren sustapena. |
3h | Lan-inguruneko harremanak. |
2h | Kalitatea eta etengabeko hobekuntza. |
35h | Lantokiko prestakuntza. (Otsailetik ekainera, 350h) |
ZER IKASI ETA EGINGO DUT?
- Bere mailan, unitatean edo kabinetean esleitutako lan-eremua antolatu eta kudeatu.
- Pertsonei eta kolektiboei, beraien nutrizio-beharren arabera egokitutako dietak prestatu eta gainbegiratu.
- Pazienteei eta kolektiboei, beraien patologiaren arabera egokitutako dietak prestatu eta gainbegiratu.
- Elikagaien konposizio kualitatiboa kontrolatu eta gainbegiratu, hauen kalitate higieniko-dietetikoa zehazteko.
- Giza kontsumorako diren elikagaien kontserbazioa, manipulazioa eta transformazioa gainbegiratu.
- Pertsonen eta komunitatearen osasuna sustatu, elikadura heziketa bidez, osasuna sustatu eta landuko duten jardueren burutuz.
NOLA?
- Metodologia aktibo-kolaboratiboa: ETHAZI eredua
IRTEERA PROFESIONALAK
- Janari-arduraduna catering-enpresetan, ospitaleetako sukaldeetan, zaharren egoitzetan…
- Aholkulari teknikoa APPCCn, elikagaien higienearen eta kalitatearen kontrolean, sukaldaritza kolektiboko enpresetan, elikagaien industrian, eskola-jantokietan…
- Elikadura-aholkularia belar-dendetan, dietetika-kontsultetan, elikadura-dendetan, gimnasioetan, nutrizio-frankizietan, farmazietan…
- Elikadura-hezitzailea arestian aipatutako edozein eremutan.
ZER IKASTEN JARRAI DEZAKET?
- Lanbide-espezializazioko ikastaroak.
- Goi-mailako Lanbide Heziketako beste ziklo bat, indarrean dagoen araudiaren arabera lanbide-moduluen baliozkotzeak ezartzeko aukerarekin.
- Unibertsitate-irakaskuntzak, indarrean dagoen araudiaren arabera baliozkotzeak ezartzeko aukerarekin.